x

Minner fra Frogner - Oppvekst på Romerike i mellomkrigstida


Skrevet av Kristian Lieungh
Forord og tilrettelegging ved Svein Sandnes
Bilderedaktør: Anders Henriksen
Innbundet, 280 sider
Blaker og Sørum historielag, 2002
Pris kr. 300,- 
(ved forsendelse kommer portokostnader i tillegg).

Så lenge det har bodd mennesker på Østlandet har ferdselen mellom Opplandene og Viken gått gjennom Frogner i Sørum. Motorveien og Gardermobanen er foreløpig siste trinn i utviklingen av transportmidlene i området. De siste hundre årene har det skjedd voldsomme endringer i lokalsamfunnet. Den gang var alle på Frogner, og mer enn 2/3 av befolkningen i Norge, knyttet til jordbruk, skogbruk, fiske og fangst.

Kristian Lieungh er født 4. juli 1916, og vokste opp på Melvold i mellomkrigstida. Da Landslaget for lokalhistorie i 1994 utlyste en konkurranse om å skrive ned minner fra sin oppvekst i mellomkrigstida, satte Kristian Lieungh seg ved skrivemaskinen og sluttet ikke før han 1. februar 1996 sendte inn nærmere 200 sider med minner fra sin oppvekst. Det som imponerer alle som leser denne boka, er med hvilken detaljrikdom Lieungh beskriver alle hendelser. Som en introduksjon til hvordan jordbruket ble drevet på en relativt stor gard med hesten som eneste drivkraft, er boka et enestående kildeskrift. Nasjonalforeningen for folkehelsen har også brukt boka i arbeidet med senil demente.

”Minner fra Frogner” er derfor noe langt mer enn en lokalhistorisk framstilling av Frogners utvikling i første halvdel av det 20. århundre. Boka vil finne interesserte lesere over hele landet. Eldre mennesker som har opplevd deler av den perioden Kristian Lieungh presenterer vil nikke gjenkjennende og vil kunne vise barn og barnebarn hvordan ting var før.

Boka er gjennomillustrert med bilder fra det private bildearkivet til Aslaug og Kristian Lieungh og med nyere bilder tatt av Anders Henriksen.

150.00  NOK


OMTALE:your name*

email address*

comments*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
comment note