x

Blaker, Skansen og Skolen


Av Georg Brochmann
Ny og utvidet utgave ved Svein Sandnes
Bilderedaktør: Anders Henriksen
Innbundet, 207 sider
Blaker og Sørum historielag, 2004
Pris kr. 375,-  Nå kr. 150,-
(ved forsendelse kommer portokostnader i tillegg).

Våren 1950 sendte rektor Magnus Larssen ved Statens Husflidsskole i Blaker ut ei bok skrevet av Georg Brochmann som i tre hovedavsnitt ga et riss av Blakers historie, fortalte den spennende beretningen om Blaker Skanse, og til slutt oppsummerte de første treii år for Statens husflidsskole, som i 1917 inntok den gamle festning.

I 2003 flyttet skolen, som da hadde endret navn til Høgskolen i Akershus, Avdeling for forming og produktdesign, til nye lokaler på Kjeller. Plutselig var det igjen høyst usikkert hva det skulle bli til med det unike kulturminnet som festningen Blaker Skanse er. Og samtidig med at spørsmålene om framtidig bruk stod i fokus, økte også interessen for å vite mer om hva som har skjedd på Blaker Skanse i fortida.

En god del stoff om Blaker Skanse er blitt produsert etter 1950, og Svein Sandnes har redigert dette materialet inn i Georg Brochmanns tekst. Boka inneholder også en rekke rammetekster hvor vi blir presentert nærmere for en del av aktørene rundt Blaker Skanse: Ulrik Fredrik Gyldenløve, Gustav Wilhelm Wedel Jarlsberg, Karl 12., Adam Abraham Gaffron, Hans Jacon Arnoldt, Gregers Fougner Lundh, Christian August, Ole Bornemann Bull, Aasmund Olavsson Vinje, Karl Falk Wasserfall, Eilert Sundt. Hva knytter så alle disse personene til Blaker Skanse? Ja, det må du lese boka for å finne ut av.

Det som likevel vil ta pusten fra mange lesere er bildematerialet, redigert av Anders Henriksen. For første gang trykkes mange av Riksarkivets kart og skisser i farger.


150.00  NOK


OMTALE:


22.08.17 18:22
posted by: Fritz-Joachim Konietzny

Anecampstraße 6, 30539 HANNOVER, Telefon +47 511 528194
reply


your name*

email address*

comments*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
comment note