x

De beste blir alltid igjen


av Knut Tornaas 
 
Knut Tornaas, født og oppvokst på Frogner, har skrevet en meget lesverdig bok om sin familie og dens opplevelser like før og under 2. verdenskrig. Han forteller om sine foreldre Sigrid, f. Eldevik og Knut Karstein Tornaas som p.g.a. krigen ikke fikk så mange år sammen. På grunn av illegalt arbeid ble Knut Karstein Tornaas tatt til fange av tyskerne i mars 1943, og sønnen ble født den 26. mai det året. Faren døde i tysk fangenskap 28. februar 1945, bare vel to måneder før krigens slutt. Knut fikk aldri møte sin far, men vokste opp med sin mor og sin storesøster Jorunn, g. Hattrem og fortsatt bosatt på Frogner, og i nær kontakt med morens store familie.

Forfatterens morfar var Sigmund Eldevik, førstelærer på Frogner skole, klokker og kirkesanger. Eldevik ble sendt til Kirkenes våren 1942 sammen med 500 andre lærere som nektet å melde seg inn i Quislings lærersamband. Han ble fratatt lønn og bolig og situasjonen ble vanskelig for familien. I tillegg til interessant lokalhistorisk stoff, har boken også mye om livet i tyske fangeleire og forfatteren, som har vært lektor i videregående skole i hele sitt yrkesliv, og engasjert seg i organisasjonen ”Aktive fredseiser”
avslutter boken med faktaopplysninger og oppgaver som nok vil inspirere mange til å sette seg nærmere inn i forholdene under og etter 2. verdenskrig. 
 
Boka er gitt ut i kommisjon hos Svein Sandnes Bokforlag. Anders Henriksen har vært billedredaktør og Svein Sandnes har nok en gang stått bak en velredigert og flott bok med lokalhistorisk tema.

250.00  NOK


OMTALE:your name*

email address*

comments*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
comment note